Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veel gestelde vragen. Zit uw vraag er niet bij? Heeft u liever persoonlijk contact? Neemt gerust contact op met een van onze kantoren, wij staan u graag te woord!

 

Huurprocedure

 

Wanneer u staat ingeschreven bij HouseHunting kunt u via de website of telefonisch reageren op een woning. Indien u aan de door de verhuurder gestelde voorwaarden voldoet wordt er een bezichtiging ingepland. Dit kan vaak de volgende dag al.

U kunt dit telefonisch doen of via de website.

 

Sommige woningen wekken veel interesse op. Op deze woningen komen dus meerdere reacties binnen. Om in zo'n geval iedereen gelijke kansen te geven organiseren wij een kijkavond, middag of ochtend. Natuurlijk afhankelijk van wanneer wij de woning kunnen bezichtigen. Bij zo'n kijkavond kunnen er  meerdere kandidaten komen kijken naar de woning en krijgt iedereen de zelfde termijn om te beslissen of de woning dan ook echt dé woning is! 

Een belangrijke reden waarom u zich moet inschrijven is dat iedere verhuurder graag vooraf wil weten wie er interesse heeft zijn woning. Zo kunnen we vooraf bepalen of er een match is en teleurstellingen aan beide zijde voorkomen.

Na inschrijving wordt u automatisch op de hoogte gehouden van het nieuwste aanbod van woningen die matchen aan uw vraag. 

Over het algemeen is de minimale duur 12 maanden maar  kortere periodes vanaf 3 maanden zijn ook mogelijk. Vaak wordt dit al aangeven in de omschrijving van de woning of bij de kenmerken

 

 

Ten eerste kunt het volledige aanbod op de website van househunting bekijken zonder in te schrijven. Mocht u een geschikte woning zien, kunt u online een inschrijfformulier invullen.

Een bezichtiging kunt u maken door telefonisch contact op te nemen met de vestiging die de woning aanbiedt of door  de button "plan een bezichtiging" de drukken en uw gegevens in te vullen.

Na bezichtiging kunt u bepalen of er interesse is om de woning te huren en onder welke condities. Wij zullen u vervolgens voorstellen aan de huiseigenaar aan de hand van uw inschrijving. Bij goedkeuring zullen wij mogelijk een credit-check uitvoeren om aan te tonen dat u de geschikte kandidaat voor de woning bent. 

Wanneer er een mondelinge overeenkomst tot stand is gekomen maakt HouseHunting de huurovereenkomst op. Nadat u deze heeft goedgekeurd kan deze door beide partijen worden getekend en is de bemiddeling rond.

Op de HouseHunting Facebookpagina vindt u een informatie boek met de 5 meest belangrijke huurtips.

 
 

Nee, bij HouseHunting werken we niet met wachtlijsten. Wanneer u interesse heeft in een woning op onze website, kunt u met ons contact opnemen. Mocht u na de bezichtiging de woning willen huren dan kunnen wij u in de meeste gevallen meteen feliciteren met uw nieuwe woning!

Op de website kunt u een inschrijfformulier invullen waarmee u een zoekprofiel aanmaakt.  U bent dal als eerste op de hoogte van de allernieuwste panden en alle wijzigingen zoals een prijsverlaging.

Woningen die interessant zijn kunnen als favoriet worden gemarkeerd. Het is van belang dat er zo veel mogelijk informatie wordt ingevuld in het zoekprofiel. Zo worden alleen relevante woningen aangeboden. Zit er een geschikte huurwoning tussen? Dan kan er meteen een afspraak worden gemaakt om de woning te bekijken.

Mocht er nu nog geen geschikte woning voor u in het aanbod staan adviseren wij u om ook een inschrijfformulier in te vullen, nieuwe  woningen worden dan per e-mail aangeboden via het matching system zodat u geen enkele woning mist die aan de criteria voldoet. 

Leegstandswet

 

De leegstandswet is een regeling die de eigenaar van een (koop)woning de gelegenheid biedt de woning tijdelijk te verhuren. In veel gevallen zal er van deze regeling gebruik worden gemaakt wanneer de woning al een tijd te koop staat en nog niet verkocht is. Bij verhuur via de leegstandswet hoeft de verhuurder, in tegenstelling tot de gewone verhuur, niet met alle huurbeschermingsbepalingen rekening te houden waardoor de verhuurder de mogelijkheid heeft de huurovereenkomst op te zeggen. Wel dient de verhuurder bij deze manier van verhuren een vergunning aan te vragen bij de gemeente.

De opzegtermijn voor een huiseigenaar bij verkoop is 3 maanden, voor een huurder is de opzegtermijn 1 maand.  De minimale duur van de overeenkomst is 6 maanden (tenzij partijen in overleg anders overeenkomen).
De vergunning wordt door de gemeente afgegeven voor een duur van 24 maanden. Deze kan 3x met 12 maanden worden verlengd. Dus in totaal 5 jaar.

Verhuurprocedure

 

Nadat de bemiddeling is gesloten kan HouseHunting via haar beheer partner HHPM Vastgoed beheer BV de huurincasso en technisch beheer verzorgen. Wij hanteren scherpe tarieven. Voor meer informatie kunt u uw gegevens via de beheerpagina achterlaten, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

 

Geintersseerde huurders leggen we eerst aan u voor, alvorens we gaan bezichtigen. Waar de verkoop makelaar u er niet bij wil hebben zouden wij het op prijs stellen dat u er ook bij bent. Zo kunt u meteen kennis maken met de huurders.

 

Wanneer de huurders de woning willen huren vragen wij de inkomensgegevens en legitimatie bewijzen op. Tevens is het mogelijk dat wij een creditcheck uitvoeren. U heeft uiteindelijk het laatste woord in acceptatie van de kandidaat huurders.

 

Mocht u overwegen om uw woning te verhuren of zoekt u een nieuwe huurder omdat de huur is opgezegd door de huidige huurder? HouseHunting is u graag vrijblijvend van dienst.

De HouseHunting makelaar komt bij u langs voor een persoonlijk gesprek. Samen kijken we naar de huur voorwaarden en adviseren wij u daarin. Vervolgens kijken we naar het huurdersprofiel. Daarbij kunt u denken aan gezinssamenstelling, het inkomen, huisdieren etc.

Om het moment dat u de opdracht geeft om de woning te verhuren zullen we een foto en video presentatie maken en deze op diverse website’s zoals Jaap.nl en Pararius.nl en indien gewenst tevens op Funda.

 

Wij kunnen de huurovereenkomsten opmaken. Omdat wij veel expats als huurders hebben, zijn de overeenkomst tevens in het Engels beschikbaar. 

Wilt u de woning via de leegstandswet verhuren? Dan zullen wij een leegstandswet contract voor u opstellen. Wij kunnen ook de vergunning voor u aanvragen. 

 

Uiteraard verzorgen wij de beginoplevering, met de HouseHunting inspectie app zullen wij digitaal de opnamestaat vastleggen waar u een afschrift van krijgt. Vertrekt de huurder? Dan zullen wij tevens de eindinspectie voor u doen. 

Verkoop

HouseHunting 0297 werkt samen met u om uw woning te verkopen. Doordat u een aantal zaken zelf doet zoals bijvoorbeeld bezichtigingen kan er aanzienlijk bespaard worden op de verkoop kosten. U doet dus wat en HouseHunting doet wat.

Ja, natuurlijk is dit ook een mogelijkheid. Vraag uw makelaar en hij zal alle stappen voor u nemen om uw woning snel en tegen de beste prijs voor u te verkopen. U wordt daarbij volledig ontzorgd.
Ja, u kunt de makelaar ook buiten kantooruren bereiken.

HouseHunting zet uw woning op een aantal sites. Zoals onder andere:

 • Funda
 • Houselijn
 • Jaap
 • Zoekallehuizen
 • Moviq
 • Huizenzoeker
 • HouseHunting 

House Hunting  0297 is een makelaar bij u in de buurt. Als u ergens vastloop kunt u altijd in een persoonlijk gesprek met de makelaar naar een oplossing zoeken.

Er is een scala aan opties die u helpen om uw woning te verkopen.

Opties zoals:

 • Professionele fotografie
 • 360 graden foto's
 • Hoogtefotografie
 • Avondfotografie
 • Video's
 • Plattegronden (NEN 2580)
 • Brochures
 • Social media versnellers
 • Bezichtigingen
 • Professionele verkooptekst
 • Extra "Te Koop" borden