Maastricht

 Maastricht is al 2000 jaar een Europese smeltkroes, waar de grote Germaanse en Latijnse culturen tegen elkaar schuren. Gelegen tussen de lieflijke Limburgse heuvels, in het hart van een Euregio van 4 miljoen mensen die in 3 landen wonen en 4 talen spreken. Uit die energie komt een stad voort die barst van creativiteit, van onderzoekers en makers. Een stad van ontmoetingen, van levensgenieters. Een internationale universiteitsstad, een compacte stad met een grootse allure; de meest Europese stad van Nederland.'
Maastricht is de meest zuidelijk gelegen stad van Nederland. Het is de hoofdstad van de provincie Limburg en telt 121.906 inwoners. De stad is gelegen aan de Maas.

De stad is verdeeld in een groot aantal wijken waarbij iedere wijk zijn eigen karakter heeft. De historische binnenstad en wyck zijn het meest karaktervol met panden die stammen uit de tijd dat Maastricht nog een vestigingsstad was. In de historische binnenstad loop je regelmatig zonder het te merken langs de eerste stadsmuren uit 1229. Kijk eens op de website van de VVV voor interessante rondleidingen.

Maastricht is een echte bourgondische stad waar lekker eten, drinken en gezelligheid overal om je heen te vinden te vinden is. Van het kleinste cafe tot een 2 sterren restaurant er is altijd wel iets leuks te vinden.

De Franse invloeden uit het verleden hoor je in het "Mestreechse"  dialect vaak terug. Maastrichtenaren zijn trots op hun stad en hun taal.

Kortom: Maastricht heeft karakter waar u van gaat houden als u hier gaat wonen! Wij helpen u graag als u op zoek bent naar een huurwoning in Maastricht of omgeving.