Het Westelijke Mijnstreek

 Deze woonregio bestaat uit de gemeenten Sittard-Geleen, Stein, Schinnen en Beek. Sittard-Geleen vervult de functie van centrumgemeente met ten zuiden en westen ervan de overige gemeenten gelegen. De grens van de regio wordt in het oosten gevormd door de landgrens met Duitsland en in het westen door de landgrens met België.
Natuur:
Deze regio kent qua natuur met name de uiterwaarden van de Maas, enkele natuurgebieden, parken, bossen en de bijzondere bomencirkel ‘Woodwedge’ bij Meers, waarbij bomen staan voor de omliggende dorpen en de jaargetijden. De Maas is in dit gebied nog authentiek aanwezig en kent geen stuwen, waardoor er een groot verschil is tussen hoog en laag water. Het stijgen en dalen van het water heeft gezorgd voor een bijzonder landschap van grindbanken en eilandjes.

Cultuur:
De Westelijke Mijnstreek werd decennia lang bepaald door activiteiten rond de Staatsmijn Maurits, de grootste mijn van Nederland. Tegenwoordig is deze invloed verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor prachtige parken en moderne winkelcentra, evenals vele evenementen. De regio staat bekend als sportregio, niet alleen vanwege de vele fietsroutes, maar ook omdat in de regio de enige schaatsbaan en de enige atletiek B-baan van Limburg liggen. Van de in het gebied liggende plaatsen staat Sittard bekend om zijn prachtige historische binnenstad. Het centrum van Elsloo is een beschermd stadsgezicht.

Uw huurwoning vinden wij voor u in één van de mooie plaatsen binnen deze regio!