Het is tijd voor Amersfoort!

 Amersfoort is het bruisende middelpunt van Nederland. Hier kun je lekker leven, werken en genieten. 150.000 Mensen hebben hier hun thuis gevonden en dat is niet voor niets…
  • Centraal in Nederland
  • Een uniek en middeleeuws stadshart
  • Gezellig uitgaan en shoppen
  • Groene omgeving
  • Goed bereikbaar
  • Fijne plek voor kinderen
Binnenstad
Centraal gelegen in Nederland ligt Amersfoort. Amersfoort, dé middeleeuwse stad met vele monumenten, straatjes en grachten. Waar je op vele manieren kunt wonen, leven en genieten. De stad die door de centrale ligging gemakkelijk per auto en trein te bereizen is. Waar carrièrekansen volop aanwezig zijn en waar je een grote keuze hebt aan verschillende woonwijken en woningen.

In Amersfoort is er altijd wat te doen. Je kunt er goed winkelen en uitgaan. Rond de zomer brengen festivals extra leven in de brouwerij. Door het groeiend aantal inwoners (150.000) en de komst van HBO-opleidingen neemt de levendigheid en het aantal voorzieningen toe. In 2006 werd Amersfoort ‘Groenste stad van Nederland’. Het jaar daarop zelfs ‘van Europa’. Naast veel groen, is er veel water. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door het Zocherplantsoen of door één van onze stadsparken. Of varen over de Eem of de Heiligenbergerbeek die van het centrum naar de noordkant van de stad slingert. Bij de Eemhaven, vlakbij het centrum, is de afgelopen paar jaar een heel nieuw uitgaansgebied ontstaan. Tussen de Koppelpoort en de Koppelbrug is het tweede stadscentrum ontstaan: het Eemplein.


Historie en cultuur
Amersfoort is een van de grootste monumentensteden van Nederland. Je waant je in de middeleeuwen wanneer je langs de grachten en tussen de historische gebouwen met trapgeveltjes loopt.  Verplaats je eens op een step, ligfiets of per TukTuk. Of vaar door de Amersfoortse grachten met een sloepje, fietsboot, drakenjacht of vleemuizenboot. De musea in Amersfoort bieden een gevarieerd aanbod, van historie tot moderne kunst en organiseren regelmatig exposities en bijzondere activiteiten.

Ook de liefhebber van theater en muziek kan goed terecht in Amersfoort. De theaters en muziekpodia bieden het hele jaar door een gevarieerd programma. Zeker in de zomer staat Amersfoort bol van allerlei bruisende evenementen en activiteiten en ook de kinderen worden daarbij niet vergeten

Winkelen en horeca
Grote winkelketens, eigenzinnige zaakjes: in Amersfoort slaag je altijd. Of je nu modieus en trendy bent of het meer zoekt in de klassieke hoek, alle bekende merken en modezaken zijn hier te vinden. Van exclusieve boetieks tot hippe modemerken en kledingzaken waar het hele gezin terecht kan. Daarnaast wemelt de binnenstad ook van de zaken met leuke hebbedingetjes voor thuis. Je vindt er winkeltjes voor spirituele zaken en kinderspeelgoed, voor cosmetica en zakelijke aankopen en sportieve uitrustingen. Was je nog geen shop-a-holic, dan krijg je wandelend door de middeleeuwse straten en langs de moderne gevels toch echt vanzelf wel de koopkriebels.

Stadshart met leuke straatjes
De hoofd-slagader van het Amersfoortse winkelgebied is de Langestraat, waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt. Daarnaast zijn er diverse knusse pleintjes, straatjes en winkelcentra met ieder een geheel eigen aanbod, zoals het Sint Jorisplein, de Krommestraat, de Sint Jansstraat en het Mooierplein.

150.000 mensen hebben er hun thuis gevonden en dat is niet voor niets...