Woning verhuren in Leiden

 Uw woning verhuren in Leiden en omgeving?
Als u opzoek bent naar een woonbemiddelaar die u woning voor bepaalde of onbepaalde tijd kan verhuren? Dan bent u bij HouseHunting Leiden aan het juiste adres. Op basis van de leegstandswet is het mogelijk u woning zelfs enkele maanden te verhuren, wanneer u uw tweede woning niet verkocht krijgt.

Wilt u uw woning direct aanmelden voor verhuur? Dat kan hier.

Leiden in beeld
Leiden is vooral bekend vanwege de wereldberoemde burcht,. De Burcht ligt in het hart van Leiden waar de twee rijnarmen samenkomen, dichtbij de Openbare Bibliotheek Leiden, restaurants, kroegjes en de Haarlemmerstraat . De Burcht is gebouwd op een heuvel. Oorspronkelijk was de burcht bedoeld als verdediging, echter sinds de 15e eeuw is het een stadspark.

Daarnaast is de oudste kerk van Leiden, de Sint Pieterskerk, een mooie bezienswaardigheid. Deze kerk bestond al omstreeks  het jaar 1100, in die tijd was de Pieterskerk in dienst als de kapel van de graaf. De Pieterskerk ligt naast de voormalige werkplaats van de graaf, het gravensteen. Pas halverwege de dertiende eeuw, werd de Pieterskerk een parochiekerk wat inhield dat het gewone volk de kerk kon bezoeken. Sint Pieter was de patroonheilige die door Jezus Christus was aangesteld als bewaarder van de sleutels tot de hemelpoort. Deze sleutels zouden later ook in het stadswapen van de stad Leiden verschijnen.

Ook is het Sint Anna Aalmoeshuis zeer bekend in Leiden, dit is één van de oudste hofjes van Leiden. Het is ontstaan in het jaar 1491. Daarnaast is het Sint Anna Aalmoeshuis het enige Leidse hofje dat nog een eigen kapel heeft. Door de jaren heen zijn de tuin het kapel en de bestrating van het Sint Anna Aalmoeshofje in de originele staat hersteld.
Als laatst zijn leuke bezienswaardigheden in Leiden het Leidse stadshuis, de waag en de Hoogslandse kerk gelegen in het hart van de stad.