Op zoek naar een huurwoning in Leiden of omgeving?

 HouseHunting Leiden is de huurbemiddelaar voor u. Door een landelijke dekking kunnen wij u snel op weg helpen bij uw zoektocht naar een geschikte huurwoning in Leiden en omgeving. Wij hebben een groot aanbod van huurwoningen die online voor u beschikbaar is.

HouseHunting Leiden is actief in de volgende plaatsen:
Wassenaar, Voorschoten, Leiderdorp, Leiden, Oestgeest, Rijnsburg, Katwijk, Noordwijk, Voorhout, Sassenheim, Warmond en omgeving Kaag

Leiden in beeld
Leiden is vooral bekend vanwege de wereldberoemde burcht,. De Burcht ligt in het hart van Leiden waar de twee rijnarmen samenkomen, dichtbij de Openbare Bibliotheek Leiden, restaurants, kroegjes en de Haarlemmerstraat . De Burcht is gebouwd op een heuvel. Oorspronkelijk was de burcht bedoeld als verdediging, echter sinds de 15e eeuw is het een stadspark.

Daarnaast is de oudste kerk van Leiden, de Sint Pieterskerk, een mooie bezienswaardigheid. Deze kerk bestond al omstreeks  het jaar 1100, in die tijd was de Pieterskerk in dienst als de kapel van de graaf. De Pieterskerk ligt naast de voormalige werkplaats van de graaf, het gravensteen. Pas halverwege de dertiende eeuw, werd de Pieterskerk een parochiekerk wat inhield dat het gewone volk de kerk kon bezoeken. Sint Pieter was de patroonheilige die door Jezus Christus was aangesteld als bewaarder van de sleutels tot de hemelpoort. Deze sleutels zouden later ook in het stadswapen van de stad Leiden verschijnen.

Ook is het Sint Anna Aalmoeshuis zeer bekend in Leiden, dit is één van de oudste hofjes van Leiden. Het is ontstaan in het jaar 1491. Daarnaast is het Sint Anna Aalmoeshuis het enige Leidse hofje dat nog een eigen kapel heeft. Door de jaren heen zijn de tuin het kapel en de bestrating van het Sint Anna Aalmoeshofje in de originele staat hersteld.
Als laatst zijn leuke bezienswaardigheden in Leiden het Leidse stadshuis, de waag en de Hoogslandse kerk gelegen in het hart van de stad.